Japon yetkiliden faiz yönlendirmesi: Yakında artmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan Yardımcısı Ryozo Himino, enflasyon bankanın görüşü doğrultusunda hareket ettiği sürece faiz oranlarını artıraklarını söyledi.

Himino BOJ’un temel duruşunun “piyasa gelişmelerinin ve temmuz faiz artışının etkisini incelemek” olduğunu söyledi ve “BOJ, ekonomik faaliyet ve fiyatlara ilişkin beklentilerinin gerçekleşeceğine dair artan bir güven duyarsa, para politikasını ayarlayacaktır” dedi. Himino’nun yorumları BOJ’un yeni bir faiz artırımının masada olduğu mesajını güçlendirdi ve birçok ekonomistin Ocak ayına kadar yeni bir faiz artışının muhtemel olduğu yönündeki tahminini destekledi.

Ancak Himino aynı zamanda faiz artırımının yakın olmadığına işaret eden yorumlarda bulundu: “Halihazırda finans ve sermaye piyasaları istikrarsızlığını koruyor ve bankanın gelişmeleri azami dikkatle izlemesi gerekiyor.

Banka ayrıca yurtiçi ve yurtdışındaki bu piyasa gelişmelerinin ekonomik faaliyet ve fiyatların görünümü üzerindeki etkisini dikkatle incelemeyi amaçlıyor.” Bu yorumlar, BOJ Başkanı Kazuo Ueda’nın geçtiğimiz cuma günü bir parlamento oturumunda defalarca söylediği ve bankanın eylül ayındaki toplantısında borçlanma maliyetlerini yükseltmek için acele etmeyeceği mesajı ile benzerlik gösterdi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japon yetkiliden faiz yönlendirmesi: Yakında artmayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin