Apple’ın akıllı saat satışları düştü, Huawei ve Xiaomi pazar payını arttırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar araştırma şirketi Canalys’in raporuna göre, küresel akıllı bilekli ve saat sevkiyatları 2024’ün 2. çeyreğinde%0,2 artarak 44,3 milyon cihaza ulaştı. Temel düzeyde işlevsellik sunan saatler, büyük ölçüde Huawei ve Xiaomi sayesinde %6 artarak en büyük büyümeyi gerçekleştirdi. Temel saatler, pazarın %48‘ini oluşturarak bugüne kadarki en yüksek paylarını elde etti.

Apple’ın satışları düştü

Gelişmiş akıllı saat satışları, Samsung, Garmin, Huawei ve Google‘ın olumlu ivmesiyle Apple’ın düşüşünü telafi ederek geçtiğimiz seneyle aynı seviyede seyretti. Akıllı bileklik satışları ise yıllık %14 düşüşle düşüş eğilimini sürdürdü.

Temel akıllı saatlerdeki büyümede Hindistan önemli bir rol oynadı. Huawei ve Xiaomi ile beraber Hindistan’daki yerel üreticiler satışlarını önemli oranda arttırdı. Giderek daha fazla özellik sunmaları ve uygun fiyatları nedeniyle, temel saatlerin satışlarının artmaya devam etmesi bekleniyor

Canalys, Apple, Samsung ve Google’ın yeni saatleriyle 2024’ün 2. yarısında akıllı saat satışlarında çift haneli büyüme öngörüyor.  Ancak önümüzdeki yıllarda temel saatlerin gelişmesi, akıllı saatlerin pazar payını yiyebilir. Bunu önlemek için akıllı saat üreticileri, yüksek işlem gücünden faydalanan jest kontrolleri ve üretken yapay zeka gibi farklılaştırıcı özellikler sunması gerekecek.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/apple-in-akilli-saat-satislari-dustu-huawei-ve-xiaomi-nin-artti–181322

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple’ın akıllı saat satışları düştü, Huawei ve Xiaomi pazar payını arttırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin