Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, C. Alanyaspor galibiyetini değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, C. Alanyaspor’u 3-0 yendiğimiz maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Sözlerine 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlayarak başlayan Mourinho, “Tabii ki ben de bugünü herkes gibi saygıyla kutluyorum. Türk halkı için gurur ve tarih dolu bir gün. Biz, Türk olmayanlar içinse saygıyla kutladığımız bir gün. Bugün galibiyeti hak ettik ama ikinci yarının ilk 12-20 dakikası çok hoşuma gitmedi. Biliyordum ilk yarıda yaptığımız baskıyı 90 dakika boyunca sürdürmemiz kolay olmayacaktı. İkinci yarıda bu anlamda biraz düşüş yaşadık. Özellikle rakibimize baktığımız zaman; topla oynamayı, topu tutmayı seven bir takıma karşı bu düşüşü yaşadığınız zaman onlara hayatta kalma fırsatı veriyorsunuz. Ama ikinci golü bulduktan sonra maçı bitirdiğimizi söyleyebilirim.

Takımımızın taktiksel gelişimi hakkında konuşan Jose Mourinho, Bu takımın taktiksel kültürü anlamında geliştiği anlamına geliyor. Bu ne demek? ‘takımın farklı taktikleri, farklı planları yapabilme becerisi demek’ Başakşehir Stadında rakibimizi izlemiştim ve onların oyun kurmayı ve topu tutmayı ne kadar çok sevdiğini görmüştüm. Dolayısıyla hafta boyunca bu baskıya karşı çalıştık. Bu baskıyı yaparken de savunma hattımızda çok fazla risk aldık. Bu şekilde olmasını istedik oyunumuzun. İlk yarıda daha fazla gol atamamış olmamız bizler için üzücü çünkü maç aslında ilk yarıda da bitebilirdi, ikinci yarıda ise onlara hayatta kalma fırsatı verdik ve bize problemler yarattılar.

Son olarak Amrabat transferi ve maçın hakemi ile ilgili görüşlerini aktaran Mourinho, “Başkanımız ve Sportif Direktörümüz benim nasıl biri olduğumu çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla maçtan önce bu transferle ilgili tek bir bilgi bile vermediler çünkü benim tek odağımın maç olduğunu biliyorlardı. Şimdi maç bitti ve bana bu transferle ilgili bilgi verecekler ama bildiğim bir şey var ki; benim iyi bir takımım var. Sahada olan oyuncularım, kulübede olan oyuncularım olsun iyi bir kadroya sahibim. Aynı zaman da şunu da söylemek istiyorum; bir önceki oynadığımız maç hakem kararları açısından çok kritikti. Ama bugün çok büyük bir zevkle şunu söyleyebilirim; sanırım sahada çok genç bir hakem vardı, Süper Lig’de ilk ya da ikinci sezonu olabilir. Çok iyi bir karakter, doğru kararlar verdi. Oyunun kontrolünü sağladı, verdiği sarı kartlarda doğruydu kendisini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, C. Alanyaspor galibiyetini değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin