Aslanlarımız Adana’da üçte üç yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasarayımız, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Adana Demirspor’a konuk oldu. Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan mücadele 5-1 üstünlüğümüzle sona erdi.

Gollerimizi Kerem Aktürkoğlu (9’), Semih Güler k.k (18’), Barış Alper Yılmaz (31’), Dries Mertens (37’) ve Abdülkerim Bardakcı (60’) kaydetti. Rakibin tek golünü 79’da penaltıdan Andrew Gravillon attı.

Aslanlarımız lige üç maçta üç galibiyetle başladı ve puanını 9’a yükseltti. Galatasarayımız ligde üst üste 11. deplasman maçını kazanmış oldu. 

Adana Demirspor XI: Eren Dönmezer, Semih Güler, Andrew Gravillon, Jovan Manev, Abdulsamet Burak, Tayfun Aydoğan, Bünyamin Balat, Maestro, Nabil Alioui, Abat Aimbetov, Ali Yavuz Kol.

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Elias Jelert, Kaan Ayhan, Metehan Baltacı, Abdülkerim Bardakcı, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi. 

İLK YARI GOL OLDUK YAĞDIK

Maça istekli başlayan takımımız, ilk 45 dakikada hücum gücünü ortaya koyarak rakip için geri dönülmesi zor bir skora imza attı. Henüz 9. dakikada Kerem Aktürkoğlu, Metehan Baltacı’nın savunma arkasına yolladığı uzun topta kalecinin hatasını iyi takip etti ve dokunuşuyla topu çizgiden geçirdi: 0-1. 

Yine savunma arkasına atılan topta Barış Alper ile gelen takımımız, onun çevirdiği topta Mertens’i topla buluşturdu. Belçikalı’nın ceza sahası çizgisi yakınından şutuna Semih Güler ters bir dokunuş yaptı ve ikinci golümüzü 18. dakikada bulduk: 0-2. 

25. dakikada Mauro Icardi, sakatlık yaşayarak oyuna devam edemedi ve yerini Michy Batshuayi’ye bıraktı. 

Çizgi defansın arkasına ustaca sarkan takımımızın hızlı atağında Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz’ın koşu yoluna iyi bıraktı. Barış, topun dibine girerek genç kaleci Eren’in üstünden üçüncü golümüzü kaydetti: 0-3. 

İlk yarının finalini ise usta ayak Mertens yaptı. Arka direkte kendini unutturan Belçikalı yıldız, Batshuayi’nin mükemmel ortasına ayak içiyle çok klas vurdu. Direğe çarpan top yine filelere gitti: 0-4. İlk yarı 4-0 üstünlüğümüzle sona erdi. 

İkinci yarıda aldığı derin pasla savunma arkasına sarkan Batshuayi, birinci dakika dolmadan kaleciyi geçerek golünü attı ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. 

Adana Demirspor  Bünyamin Balat ile üst üste iki pozisyona girdi ancak sonuç alamadı. Aimbetov’un ceza sahası dışından bir şıtında da Muslera başarılıydı. Adana ekibi Semih’in savunma arkası pasıyla Yusuf Sarı’yı buluşturdu ancak Muslera yine dikkatliydi. 

60. dakikada Mertens’in kornerden içeriye gönderdiği topta Abdülkerim Bardakcı’nın kafa vuruşuyla farkı artırmaya devam ettik: 0-5. 

62’da Muslera’nın uzun degajında Batshuayi topu rakibinden çok güzel kurtararak şut açısı buldu ancak vuruşu üstten auta çıktı. Bu pozisyonun öncesinde Abdülkerim’in topa ceza sahasında elle müdahale ettiği gerekçesiyle rakip lehine penaltı verildi. Yusuf Sarı’nın kullandığı penaltıyı Muslera köşeden müthiş çıkardı. 

68’de Mertens’in harika ortasına Kerem Aktürkoğlu golle burun buruna geldi fakat kafa vuruşu direğin yanından dışarıya çıktı. 

70’te Torreira ve ve Kerem Aktürkoğlu oyundan çıkarken Berkan Kutlu ve Yunus Akgün dahil oldu. 76’da sağ kanattan Yunus ile başlayan atağımızda paslarla ceza sahasındaki Berkan’ı bulduk. Onun uzak köşeye plase denemesi farklı şekilde auta çıktı. 

77’de yine enteresan bir penaltı kararı sonrası Gravillon beyaz noktaya geldi. Bu vuruşa da Muslera dokunsa da topa ağlara gitti: 1-5. 

82’de Efe Akman ve Yusuf Demir oyuna girdi. Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay çıkan isimler oldu.Bitime yaklaşırken Mertens’in soldan ortasında Yusuf Demir kafasıyla gol dokunuşunu yapacakken rakibin tehlikeli hareketiyle başına darbe aldı. Tolga Kalender bu hareketiyle kırmızı kart görürken Batshuayi’nin penaltı vuruşunu kaleci deniz çıkardı. Maç 5-1 üstünlüğümüzle sona erdi.

Milli aranın ardından ligde evimizde oynayacağımız Çaykur Rizespor mücadelesine hazırlanacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aslanlarımız Adana’da üçte üç yaptı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin