iOS 18.2 ile iPhone’lara gelmesi beklenen özellikler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, iOS 18’i tanıtırken anlattığı bazı özellikleri iOS 18 ve hatta iOS 18.1 betasürümlerinde vermedi. Dolayısıyla iOS 18 final sürümü yayınlandığında bazı özellikler iPhone 15 serisinde dahi kullanılamayacak. Siri için ChatGPT desteği dahil birkaç dikkat çekici özellik bu yılın ilerleyen zamanlarında, muhtemelen iOS 18.2 güncellemesiyle gelecek. İşte iOS 18.2 ile iPhone’lara gelmesi beklenen yeni özellikler:

ChatGPT entegrasyonu

iOS 18 ile Siri, ChatGPT desteği kazandı. Apple, ChatGPT’yi işletim sistemine entegre ettiğinden yapay zekayı OpenAI hesabınız olmasa dahi kullanabileceksiniz. ChatGPT, Siri’nin cevaplayamayacağı türden soruları cevaplayacak. iPhone, ChatGPT’nin yanıtlamasını uygun gördüğü bir soru olduğunda size bir bildirim gösterecek. Ancak, Siri’yi çok daha yetenekli kılacak ChatGPT desteği kademeli olarak sunulacak iOS 18 özelliklerinden biri. Bu yılın sonuna kadar iPhone’lara gelecek.

Genmoji

Genmoji, Haziran’da gerçekleşen WWDC etkinliğinde gösterilen yeni iOS 18 özelliklerinden biri. Ancak, ne iOS 18 ne de Apple Intelligence betayı getiren iOS 18.1 beta sürümlerinde sunulmadı. Emoji’leri yepyeni bir seviyeye taşıyan Genmoji’ler, bir açıklamayla oluşturulabiliyor. Fotoğraflarını temel alarak arkadaşınızın veya aile üyelerinden birinin Genmoji’sini oluşturabileceksiniz. Ancak, bu özelliğin de ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi yok.

Yenilenen Mail uygulaması

Apple, yeni Mail uygulamasını bu yılın ilerleyen zamanlarında sunacağını söylüyor. Mail uygulamasının aygıt içi kategorilendirme özelliği, gelen kişisel ve zaman açısından duyarlı e-postaları Birincil, onay ve faturaları İşlemler, haberleri ve sosyal medya bildirimlerini Güncellemeler, pazarlama e-postalarını Tanıtımlar altında düzenleyip sıralayacak. Mail uygulaması ayrıca bir işletmeden gelen mailleri tek bir yerde toplayarak o an için önemli olan mailleri hızlıca taramanıza olanak tanıyan yeni özet görünümü sunacak. Apple Intelligence, maildeki soruları algılayıp yanıtınıza eklemeniz için seçenekler sunacak.

Robot süpürge desteği

Apple, bu yılın ilerleyen zamanlarında robot süpürgeler için tam destek sunacağını söylüyor. Ev uygulamasından güç kontrolü, temizleme modu, vakum, paspas ve şarj durumu gibi robot elektrikli süpürgelerin temel özelliklerini kontrol edebileceksiniz. Ayrıca Siri’yi kullanarak robot süpürgeye belli komutları yaptırabileceksiniz.

iOS 18.2 ne zaman yayınlanacak?

iOS 18 ve iOS 18.1’de bulunmayan bu özellikler Aralık ayında yayınlanması beklenen iOS 18.2 güncellemesiyle gelecek.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/ios-18-2-ile-iphone-lara-gelmesi-beklenen-ozellikler–181400

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iOS 18.2 ile iPhone’lara gelmesi beklenen özellikler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin