Apple bir yandan dijital denge için çalışırken diğer yandan kendi ekosistemindeki kısıtlamaları kaldırmak için lobi yapıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün akıllı telefon kullanımı bir bağımlılık haline geldi ve hem organizasyonlar hem de hükümetler bu bağımlılığı ortadan kaldırabilmek için çözümler üretmeye çalışıyor. Dijital Denge olarak adlandırılan bu çözümler aslında üreticileri pek de memnun etmiyor.

Apple çelişki içerisinde

Apple akıllı telefonlarda bağımlılığı azaltmak için Ekran Süresi, Odak Modu gibi çözümlerle kullanıcılara destek olmaya çalışıyor. Bununla birlikte ABD çapında iPhone ve App Store platformuna getirilmek istenen kullanım sınırlamalarına engel olmaya çalışıyor.

Gelen bilgilere göre Louisiana eyaletinde iPhone ve App Store kullanımına yaş sınırı getirmek için yapılan düzenleme çalışmalarına yönelik olarak lobi faaliyetlerine ağırlık verdi. Kullanım konusunda ebeveyn denetimlerine önem verdiğini belirten Apple, yaş sınırı konulmasının Meta tarafından kendi uygulamalarından dikkati uzaklaştırmak üzere yapılan bir hamle olduğunu iddia ediyor.

Eyalet yetkililerinin bu konuda büyük baskı altında oldukları belirtilirken yaş sınırı getirilmesi konusunda bir erteleme olduğu ve sonraki düzenlemelerde görüşüleceği ifade ediliyor. Apple’ın diğer eyaletlerde de kendi ekosisteminin kullanılasına kısıtlama getirilmemesi için yoğun lobi yaptığı ve milyonlarca dolar harcadığı gelen bilgiler arasında.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/apple-yine-celiskili-isler-pesinde–181508

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple bir yandan dijital denge için çalışırken diğer yandan kendi ekosistemindeki kısıtlamaları kaldırmak için lobi yapıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin