Goldman: ABD büyümesi Trump zaferinde darbe alır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Goldman Sachs ekonomistleri,başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin ya da Demokratların kazanmasının ABD ekonomisi üzerindeki olası sonuçlarını değerlendirdi.

Aralarında Alec Phillips’in de olduğu bankanın ekonomistleri, seçimi eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kazanması durumunda büyümenin darbe alacağı uyarısında bulundular.

Notta, Trump’ın vergi ve daha sıkı göçmen politikalarının büyümeye vuracağı darbenin, çoğu vergi indiriminin sürdürülmesinden kaynaklacak olumlu etkiden daha ağır basacağı tahmin edildi.

Goldman ekonomistleri, Trump’ın zafer kazandığı senaryoda büyüme üzerindeki aşağı yönlü etkinin ikinci yarısında 0,5 yüzde puan ile tepe yapacağını ve etkilerin 2026’da azalacağını tahmin ettiler.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in seçimi kazanması ve Demokratların Kongre’nin her iki kanadında da kontrolü ele geçirmesi halinde ise ekonomistler, 2025-2026 yılları arasında büyümede ortalama olarak çok hafif bir artış öngördüler.

Goldman ekonomistleri, Harris’in Kongre’nin en az bir kanadını Cumhuriyetçilerin kontrol ettiği bölünmüş bir hükümet senaryosunda Beyaz Saray’ı kazanması halinde, “politika değişikliklerinin etkilerinin küçük ve net olarak nötr olacağını” yazdılar.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Goldman: ABD büyümesi Trump zaferinde darbe alır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin