JPMorgan Çin hisselerinde alım tavsiyesinden vazgeçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPMorgan Chase & Co. yaklaşan ABD seçimleri nedeniyle artan volatilitenin yanı sıra büyümenin önündeki engeller ve ekonomik teşviklerin yetersizliğini gerekçe göstererek Çin hisse senetleri için alım tavsiyesinden vazgeçti.

Pedro Martins liderliğindeki stratejistler çarşamba günü yayımlanan bir notta, Çin’in hisseleri için tavsiyelerinin “al”dan “nötr”e düşürüldüğünü yazdılar. Washington ve Pekin arasında yeni bir ticaret savaşı potansiyelinin hisseler üzerinde baskı yaratabileceğini belirten stratejistler, Çin’in ekonomik çöküşten kurtulma hamlelerinin ise “yetersiz” kaldığını ifade ettiler.

Analistler, “Potansiyel bir ‘Tarife Savaşı 2.0’ın (tarifelerin %20‘den %60’a çıkmasıyla) etkisi ilk tarife savaşından daha önemli olabilir. Çin’in uzun vadeli büyümesinin, tedarik zincirinin yer değiştirmesi, ABD-Çin çatışmalarının genişlemesi ve devam eden iç sorunlar nedeniyle yapısal olarak düşme eğiliminde olmasını bekliyoruz” diye eklediler.

Son birkaç hafta içinde normalde Çin için iyimser olan UBS Global Wealth Management ve Nomura Holdings Inc. de benzer kararlar açıklamıştı. Ekonomistler Çin’in bu yıl %5 civarındaki büyüme hedefini ıskalayacağını düşünüyor ve birçok hisse senedi analisti müşterilerini başka yerlere yönlendiriyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
JPMorgan Çin hisselerinde alım tavsiyesinden vazgeçti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin