Micron’un 12 katmanlı 36 GB kapasiteli HBM3E belleği üretime hazır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bellek teknolojisinde lider firmalardan biri olan Micron, HBM3E bellek çözümünün üretime hazır olduğunu duyurdu. 12-Hi tasarımı ile 36 GB kapasite sunan bu yeni bellek, yapay zeka (AI) ve veri merkezi uygulamaları için önemli bir performans artışı sağlıyor. Micron yaptığı açıklamada yeni belleği kalifikasyon için önemli endüstri ortaklarına (Nvidia gibi) gönderdiğini duyurdu.

Micron, 12-Hi HBM3E örneklemesine başladı

Micron’un 12 katmanlı HBM3E bellek çözümü, mevcut 8-Hi HBM3E bellek çözümlerine kıyasla yüzde 50 daha fazla DRAM kapasitesi sunuyor. 36 GB kapasiteye ulaşan bu yeni nesil bellek, daha büyük AI modellerinin, örneğin 70 milyar parametreye sahip Llama 2 gibi, tek bir işlemci üzerinde çalıştırılmasına olanak tanıyor. Bu da işlemci ile GPU arasında veri aktarımını azaltarak daha hızlı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor.

Micron’un 12-Hi HBM3E çözümü, 9.2 Gb/s pin hızı ve 1.2 TB/s’lik bellek bant genişliği ile sektörün en hızlı bellek çözümlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu hız, veri merkezleri ve AI hızlandırıcıları için kritik olan büyük veri kümelerinin hızlı bir şekilde işlenmesine olanak tanıyor. Ayrıca, Micron’un 36 GB kapasiteli bellek çözümü, rakiplerinin sunduğu 24 GB kapasiteli çözümlerle karşılaştırıldığında daha düşük enerji tüketimi ile dikkat çekiyor.

Micron HBM3E 12-Hi bellek, tam programlanabilir MBIST özellikleri ile donatılmış. Bu sistem, bellek çözümünün gerçek kullanım senaryolarına uygun hızlarda test edilmesini sağlıyor ve bu da doğrulama sürecini hızlandırıyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/micron-un-36-gb-kapasiteli-12-hi-hbm3e-bellegi-uretime-hazir–181600

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Micron’un 12 katmanlı 36 GB kapasiteli HBM3E belleği üretime hazır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin