New York Fed Başkanı Williams: Koşullar faizi düşürme için uygun

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Fed Başkanı John Williams, enflasyon ve işgücü piyasasındaki soğuma göz önüne alındığında, merkez bankasının faiz oranlarını düşürmesinin artık uygun olduğunu belirtti.

Williams, Cuma günü New York’ta Dış İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen bir etkinlik için hazırladığı konuşmasında, “Ekonomi artık dengede ve enflasyon yüzde 2’ye doğru gidiyorken, federal fon oranı için hedef aralığını düşürerek politika duruşundaki kısıtlayıcılık derecesini azaltmak artık uygun” dedi.

Enflasyonun merkez bankasının yüzde 2’lik hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde hareket ettiğinden daha emin olduğunu söyleyen Williams, “İki hedefimize yönelik riskler artık iyi bir dengede ve politikanın bu dengeyi yansıtacak şekilde ayarlanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Williams, Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesinin bu yıl yüzde 2,25 civarına gerileyeceğini ve gelecek yıl yüzde 2’ye yakın olacağını öngördüğünü açıkladı.

Fed politika yapıcılarının 17-18 Eylül’de Washington’da bir araya geleceği bir sonraki toplantıda, temel faiz oranını yirmi yıllık zirveden düşürmeye başlaması bekleniyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
New York Fed Başkanı Williams: Koşullar faizi düşürme için uygun

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin