Japonya ekonomisi ılımlı büyüdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya ekonomisi Nisan-Haziran döneminde yüzde 3,1’lik büyümeden sonra daha yavaş bir şekilde yıllık yüzde 2,9 oranında büyüdü.

Enflasyondan arındırılmamış verilerle ekonomi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8 oranında büyüme kaydetti. Veriler ekonominin toplam değerinin rekor düzeyde ilk kez 600 trilyon yeni (4,2 trilyon dolar) aştığını teyit etti.

Veriler BOJ Başkanı Kazuo Ueda’nın kademeli bir toparlanmanın devam edeceği görüşünü genel olarak destekliyor. BOJ gözlemcileri Ocak ayına kadar bir faiz artışı öngörüyor.

Norinchukin Araştırma Enstitüsü baş ekonomisti Takeshi Minami’ye göre revizyonlar büyük ölçüde hata payı dahilindeydi ve ekonominin geçen çeyrekte toparlanma içinde olduğu genel algısını değiştirmiyordu. Minami, “Bugünün verileri BOJ’un politika duruşunu gerçekten etkilemeyecek. Bu ay faiz oranlarını istikrarsız finans piyasaları göz önüne alındığında artırmaları pek olası değil, ancak faiz oranı artışının akıllarında olduğunu açıkça belirttiler, bu yüzden yıl içinde başka bir artışın mümkün olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japonya ekonomisi ılımlı büyüdü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin