Maça Doğru | Galatasaray – Gaziantep FK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasarayımız Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK takımını konuk edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 17 Eylül Salı günü oynanacak olan mücadele saat 20.00’de başlayacak. Maçı hakem Cihan Aydın yönetecek. Onun yardımcılıklarını Samet Çiçek ve Suat Güz yapacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Oğuzhan Çakır üstlenecek.

Aslanlarımız ligdeki ilk dört maçını galibiyetle geçerek 12 puan topladı. Takımımız taraftarının gücüyle ligdeki beşinci maçından da zaferle ayrılmak istiyor. Erteleme tarihinden sonra transfer olan Victor Osimhen, Ismail Jakobs ve Roland Sallai de statü gereği kadroda olmayacak.

Takımımız çıktığı son iki lig maçında rakip filelere toplam 10 gol attı. Adana Demirspor deplasmanında 5-1’lik galibiyet alan Okan Buruk ve öğrencileri, evde oynadığımız Çaykur Rizespor müsabakasından da 5-0’lık net bir skorla galip ayrıldı. 

Gaziantep ekibi ise oynadığı üç maçta bir galibiyet ve iki yenilgi aldı. Lige Bodrumspor galibiyeti ile başlayan Gaziantep FK, devamında Samsunspor’a 1-0, Sivasspor’a ise 3-2’lik skorlarla mağlup oldu.

Takımımız bu maçın ardından hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe derbisine hazırlanacak.

Maç öncesi öne çıkan istatistiksel veriler şu şekilde:

Gaziantep FK’yı konuk ettiği beş Süper Lig maçında da en az iki gol atan Galatasaray (toplam 12 gol), rakibine sadece ilk karşılaşmada puan verdi (4G 1B).

Galatasaray ile oynadığı dokuz Süper Lig maçının sekizinde en az ikişer gol yiyen Gaziantep FK (1G 1B 7M; hükmen sonuçlar hariç), tek galibiyetini aldığı karşılaşmayı 3-1 kazandı (Mart 2022).

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı dört maçı da kazanan Galatasaray, lig tarihinde üç sezona beşte beş yaparak girdi (2009/10, 1998/99 & 1994/95).

Selçuk İnan göreve geldikten sonra İstanbul takımlarıyla oynadığı dört Süper Lig maçını da kazanan Gaziantep FK, bu karşılaşmaların üçünde kalesini gole kapattı ve sadece 3-1 galip geldiği Fatih Karagümrük mücadelesinde gol yedi.

Bu sezon Süper Lig’de 14 gol atan Galatasaray, lig tarihinde dördüncü maçlar itibarıyla sadece 1998/99’da (15) daha yüksek bir sayıya ulaştı.

Son iki Süper Lig maçında beşer gol atan Galatasaray (vs Çaykur Rizespor & Adana Demirspor), lig tarihinde üst üste üç karşılaşmada rakip filelere 5+ gol gönderdiği tek seriyi Ekim-Kasım 1996 arasında yakaladı (üç maç).

2024 takvim yılında Süper Lig’de en fazla golde payı bulunan oyuncu olan Dries Mertens’in (9 gol & 13 asist), Türkiye kariyerinde gol katkısı yapamadığı takımlar arasında Gaziantep FK’dan (üç maç) daha fazla karşılaştığı sadece iki rakibi var: Beşiktaş & Fenerbahçe (dörder maç).

Son üç Süper Lig maçında birer gol kaydeden Barış Alper Yılmaz, profesyonel kariyerinde ilk kez üst üste dört lig karşılaşmasında fileleri havalandırmak istiyor.

Alexandru Maxim, Gaziantep FK formasıyla Galatasaray’a rakip olduğu sekiz Süper Lig maçında altı gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 3 asist).

Okan Buruk, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın başında bir sezona beşte beş yaparak başlayan ikinci Türk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor (Fatih Terim; 1998/99).

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maça Doğru | Galatasaray – Gaziantep FK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin