Teknik Direktörümüz Okan Buruk: “Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Çaykur Rizespor galibiyetimizin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Hocamızın değerlendirmeleri şu şekide:

“Milli takım arası sonrası bu maçlara hazırlıklar zor oluyor. Çok fazla oyuncumuz yoktu. Dün taktik antrenmanda rakibimizi nasıl karşılayacağımızı, nasıl oyun kuracağımızı çalıştık. Yeni oyuncularımız da vardı. Kendi oyunumuzu anlatmak, onları yerleştirmek önemliydi. Rakibimizin 5’li savunmayla, 5-4-1 defansif karşılamayla başladıklarını gördük. Maç öncesi gelen kadroda bunu tahmin ettik. Bunu bir duran top ile çözdük. Oyunun devamında rakibimizin 4’lü savunmaya geçene kadar çok açılmadığını gördük. Topu yine bize bıraktılar. Burada girdiğimiz pozisyonlar ve attığımız goller önemli. Bunun yanında çok net pozisyon vermedik. En sevindiğimiz yanlardan biri buydu. Hem savunmamızı önde kurduk hem de ilk yarı rakibimize çok fazla kendi yarı sahamıza geçme fırsatı vermedik. Yine kazandığımız toplarla hücum yapmaya çalıştık. Rakibe çok fazla pozisyon vermeden maçı bitirdik. Önemli bir galibiyet. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı.”

“AMACIMIZ TÜRKİYE’DE VE AVRUPA’DA KUPALAR”

“Transfer dönemi bittikten sonra oyuncular daha kendilerinden emin oluyor. Takım da biz de rahatlıyoruz. Attığımız goller, kazandığımız galibiyet moral oldu. Üç gün sonra bir maçımız daha var. Dörtte dörtle başlamak, beşinci maça galibiyet için çıkmak bizim için önemliydi. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Amacımız hem Türkiye Ligi’ni ve Türkiye Kupası’nı kazanmak ve Avrupa’da tekrar kupa kazanmak. İyi bir kadromuz ve önemli oyuncularımız var. Icardi, Hakim Ziyech ve yeni transferimiz Sallai yoktu. Kadroda eksikler vardı ama sahada başlayan ve devam eden oyuncular yüzde yüzünü verdi. Bu galibiyet bize sonraki haftalar için güven verecek.”

“SAVUNMAMIZ İYİ OLUNCA, ORTA SAHANIN PERFORMANSI ARTIYOR”

“Oyuncular yeni bir ülkeye geliyor, yeni bir ligi görüyor ve yeni bir takımdalar. Sezon başı oyuncuların hazırlık süreçleri çok önemli. Bazen erken karar vermek zor oluyor. Ya öldürüyoruz ya da fazla yukarı çıkartıyoruz. Şu anda da fazla yukarıya çıkarmamıza da gerek yok. İyi bir oyun ortaya koydu. Bunu ondan hep isteyeceğiz. Lucas ile birlikte top bizdeyken ve rakipteyken iyi işler yaptılar. Onun yanında savunmadaki oyuncuların performansı da onların formunu artırıyor. Özellikle Davinson Sanchez ve Abdülkerim çok iyi oynadı. Savuna çizgimiz ne kadar önde olursa, rakibi ne kadar önde karşılarsak orta saha oyuncularının performansı da artıyor. Genel olarak takımımızın iyi oynadığını düşünüyorum. Çok fazla abartmamak lazım. Sadece bir maç kazandık. Üç gün sonra bir maç daha var. Bunu düşüneceğiz. Oyuncular performanslarını yukarıya çekiyorlar. Yunus’un ilk 11’iydi. Uzun süreden sonra Osimhen ilk 11’de maç oynadı. Bu maç bir anlamda fiziksel olarak gelişimlerini tamamlama maçıydı. Skoru erken bulup 60’ta dört oyuncu değiştirmemiz de bir sonraki maç için önemli.”

“TARAFTAR VE TAKIM BİRLEŞEREK GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI”

“Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Muhteşem bir ortam yarattılar. Takımın oyunu ile onların coşkusu birleştiğinde çok değerli oluyor. Takımımızın hep bu oyunu ortaya koyması, hep bu coşkuyu göstermesi lazım. Onları her zaman maçın içine çekmesi gerekiyor. Hem taraftar hem takım bugün net bir şekilde birleşerek gövde gösterisi yaptı.”

“Üç önemli forvetimiz var. Sistemsel olarak hepsi birlikte olduğu zaman neler yapabileceğimizi düşüneceğiz.Bence en önemlisi hepsinin takımı sahiplenmesi. Osimhen çok yeni geldi; ama bu sahiplenmeyi net bir şekilde görüyoruz. Bu çok önemli ve değerli. Batshuayi de bunu güzel şekilde yapıyor. Icardi zaten bu takımın önemli efsanesi oldu. Hepsi bir arada Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyacak isimler. Icardi’nin tedavisi sürüyor. Kendi ülkesinde devam ediyor. 2-3 gün içinde burada bizim kontrolümüzde devam edecek. Şu anda gözüken iki haftalık bir süresi daha var.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknik Direktörümüz Okan Buruk: “Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin