“Yatırım yapılabilir notu alana kadar dengelenme sürecine katkı vereceğiz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu bu yıl “ikinci kez” artırarak B+’dan BB-‘ye yükseltmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisine olan güvenlerini son 6 ayda Türkiye’nin kredi notunda art arda gelen iyileştirmeler yaparak ortaya koyduğunu belirten Avdagiç, şunları kaydetti:

“Fitch, Türkiye’nin kredi notunu Mart’tan sonra ikinci kez artırdı. Moody’s Temmuz’da 2 kademe birden not artışı yapmıştı. S&P de mayısta not artışı yapmıştı. Türkiye, Fitch’in yatırım yapılabilir seviye notuna ulaşmak için Ocak 2017’den bu yana ilk kez yeniden tırmanışa geçti. Hedefe üç basamak kaldı. Gerçekçi ekonomi politikaları ile reel sektörü ihmal etmeyen ve taleplerini dikkate alan yaklaşımlarla bu hedefe de ulaşacağız. Kredi not artışlarımızın daimi kaldıracı, şirketlerimizin yatırımlarını güçlendirecek finansman destekleri ve tedbirler olacaktır. İş dünyası olarak ‘en az 2 kurumdan’ yatırım yapılabilir notu alana kadar, dengelenme sürecine katkı vermeyi sürdüreceğiz.”

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Yatırım yapılabilir notu alana kadar dengelenme sürecine katkı vereceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin