Maça Doğru | Fenerbahçe – Galatasaray

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasarayımız, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde 21 Eylül Cumartesi günü oynanacak olan müsabaka saat 20.00’de başlayacak.

Maçı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Onun yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Abdullah Buğra Taşkınsoy üstlenecek. 

Okan Buruk ve öğrencileri ligde kayıpsız tek takım olarak rakibinin karşısına çıkacak. Beş maçının beşini de kazanarak 15 puan toplayan Aslanlarımız, Kadıköy’de galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. 

Fenerbahçe ise bir beraberlik ve dört galibiyet ile takımımızın ardından 13 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Okan Buruk göreve geldiğinden bu yana Kadıköy’de rakibine puan kaybetmeyen takımımız, şampiyon olduğumuz 2022-23 sezonunda 3-0’lık galibiyet aldığı bu deplasmanda ertesi yıl 0-0’lık beraberlikle sahadan ayrıldı.

5 MAÇTA 17 GOL

Galatasarayımız kazandığı 5 maçta rakip filelere 17 gol göndererek ligin en çok skor yapan takımı konumuna geldi. Adana Demirspor’u 5-1, Çaykur Rizespor’u ise 5-0’lık farklı skorlarla yenen takımımız, son olarak evinde Gaziantep’i 3-1 devirdi.

İki takım arasında oynanan son 10 derbinin 2’si beraberlikle sonuçlandı.

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Galatasaray 5 (biri hükmen), Fenerbahçe ise 3 kez galip geldi.

Söz konusu derbilerde biri TFF Süper Kupa olmak üzere takımımız 12 kez fileleri havalandırırken, sarı-lacivertliler 6 gol bulabildi. Galatasaray, 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanan Süper Kupa maçında Fenerbahçe karşısında ilk dakikada attığı golle 1-0 öne geçerken, rakibinin sahadan çekilmesiyle mücadeleyi 3-0 hükmen kazandı.

Maç öncesi öne çıkan veriler şu şekilde:

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı beş maçı da kazanan Galatasaray, lig tarihinde ikinci kez bir sezona altıda altı yaparak başlamak istiyor

Okan Buruk göreve geldikten sonra Fenerbahçe ile oynadığı dört Süper Lig maçının üçünde kalesini gole kapatan Galatasaray (2G 1B), tek mağlubiyetini gol yediği tek karşılaşmada aldı (Mayıs 2024; 0-1)

Süper Lig’de oynadığı son dört maçta birer gol atan Barış Alper Yılmaz, profesyonel kariyerinde ilk kez üst üste dört lig karşılaşmasında rakip fileleri havalandırdı.

Okan Buruk’un göreve geldiği 2022/23 sezonundan bu yana Süper Lig?de en fazla kafa golü atan takım Galatasaray (31).

Fenerbahçe Süper Lig’de yabancı teknik adamlar yönetiminde çıktığı son iki Galatasaray derbisini kaybetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maça Doğru | Fenerbahçe – Galatasaray

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin