Çin’de yatırım bankacılarına sıkı yönetim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin yönetimi, Devlet Başkanı Şi Cinping’in yıllar süren ortak refah politikası kapsamında daha önce büyük maaş kesintileri yapmaya ve diğer kemer sıkma önlemlerine uymaya zorlanan ülkenin yatırım bankacılarını yakın takibe aldı.

Ağustos ayından bu yana farklı aracı kurumlardan en az üç üst düzey yatırım bankacısının Çinli yetkililer tarafından gözaltına alınması sektörde soğuk duş etkisi yarattı. Bunlardan biri, Haitong Securities Co. şirketinde satın alma ve birleşmeleri denetleyen bir bankacıydı. Ülkeden kaçan ve yaklaşık iki hafta önce yurtdışında tutuklanan bankacı, ardından Çin’e geri gönderildi.

Konuya yakın kaynaklara göre, Haitong ve diğer devlet destekli aracı kurumlar son zamanlarda yatırım bankacılarının çoğundan pasaportlarını teslim etmelerini, tüm iş ve kişisel seyahat planları için izin almalarını istedi. Kaynaklar, bu uygulamaların düzenleyici kurumların talepleri üzerine yürürlüğe konulduğunu söyledi.

Bazı çalışanlara, düzenleyicilerin birincil halka arzları ve diğer sermaye artırma faaliyetlerini inceledikleri ve bankacıların her an sorgulanmak üzere çağrılabilecekleri söylendi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de yatırım bankacılarına sıkı yönetim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin