Quantum 3: Konteyner şeklinde şebeke düzeyinde enerji depolama sistemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finlandiyalı enerji şirketi Wärtsilä/ Wartsila yeni nesil enerji depolama sistemini tanıttı: Quantum 3. Şirketin açıklamasına göre, bu sistem, önceki modellerine kıyasla daha akıllı, daha güvenli ve daha sürdürülebilir yapıda.

Konteyren yapısında enerji depolama

Geleneksel standart ISO konteynerine yerleştirilmiş bir sistem olan Quantum 3, bu sayede dünyanın her noktasına mevcut sistemler ile rahatlıkla taşınabiliyor ve sahaya ulaştığında hemen kullanılmaya başlanabiliyor. Bu tasarım, özellikle artan güneş ve rüzgar enerjisi projeleriyle birlikte daha fazla yenilenebilir enerji üretiminin şebekeye dahil olması gerektiği bir dönemde büyük önem taşıyor.

Quantum 3, tam entegre edilmiş bataryalar ve string tabanlı güç dönüştürme sistemleri (PCS) ile donatılmış bir AC blok çözümü olarak ön plana çıkıyor. Wartsila, string bazlı inverterler kullanarak merkezi olmayan kontrol sağlayarak sistemin güvenilirliğini ve verimliliğini de artırdığını söylüyor.

Quantum 3’ün tasarımında sürdürülebilirlik ön planda tutulmuş. Konteynerin hafifliği ve düşük küresel ısınma potansiyeline sahip bir soğutma sisteminin kullanılması çevresel etkiyi minimuma indiriyor. Ayrıca enerji depolama sistemi, bir batarya yönetim sistemi (BMS) ile donatılmış durumda; bu sayede sadece termal yönetim ve hücre dengeleme değil, aynı zamanda artırılmış siber güvenlik önlemleri de sunuluyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/konteyner-seklinde-sebeke-duzeyinde-enerji-depolama-sistemi–182033

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Quantum 3: Konteyner şeklinde şebeke düzeyinde enerji depolama sistemi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin