Yeni sesler, yeni tasarım
Gelişmiş ses özelliğinin bu yeni sürümü, kullanıcılara daha doğal bir konuşma deneyimi sunmak için hem tasarım hem de işlevsellik açısından önemli yenilikler içeriyor. Önceki sürümde yer alan siyah animasyonlu noktaların yerini, bu kez mavi animasyonlu bir küre alıyor. Kullanıcılar, özelliğe erişim sağladıklarında, ChatGPT uygulamasında ses simgesinin yanında beliren bir pop-up ile bilgilendirilecekler.
Bu sürümde eksik olan bir diğer özellik ise ChatGPT’nin video ve ekran paylaşım özellikleri. İlkbaharda tanıtılan bu özellikler, GPT-4 modelinin aynı anda hem görsel hem de işitsel bilgileri işlemesini sağlıyordu. OpenAI bu özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz bir tarih vermiş değil. Ancak yeni ses modunun aksanları anlama yeteneğinin geliştirildiği, konuşmaların daha hızlı ve akıcı yapıldığı ifade ediliyor.
Bununla birlikte AB yasaları gereği OpenAI, gelişmiş ses özelliğini henüz tüm bölgelerde kullanıma sunulmuş değil. Şirket, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık, İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn gibi bazı bölgelerde bu özelliğin erişime açılmadığını belirtiyor. Eğer ChatGPT’nin bu insansı gelişmiş ses özelliğini kullanmak istiyorsanız Plus, Team veya Enterprise planlarına abone olmanız gerekiyor. En uygun fiyatlı seçenek ayda 20 dolarlık Plus adlı planın olduğunu da belirtelim.
Kaynak : https://www.donanimhaber.com/chatgpt-nin-gelismis-insansi-ses-ozelligi-kullanima-acildi–182336