AMB/Guindos: Enflasyonda zafer ilan etmek için erken

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’da enflasyon göstergeleri pozitif bir hava yaratırken, para otoritesinin yetkili isimlerinden uyarılar geliyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, enflasyon konusunda gelen olumlu verilere rağmen Avrupa’da zafer ilan etmek için henüz erken olduğunu belirtti.

Madrid’de konuşan AMB Başkan Yardımcısı Guindos, “Ücretler ve verimlilik birim maliyetlerin gelişiminde belirleyici olacak. İzlememiz gereken bu. Projeksiyonlar önümüzdeki yılın sonunda enflasyonun yüzde 2 gibi çok istikrarlı bir seviyede olacağını gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Guindos, AMB Yönetim Konseyi’ndeki bazı meslektaşlarının bu ay ne yapacakları konusunda tercihlerini açıkça ortaya koyduklarını, ancak kendisinin bu konularda temkinli olduğunu söyledi. Guindos, “Gördüğümüz enflasyon verileri olumlu bir sürpriz oldu ve ekonomik büyüme verilerinde aşağı yönlü bir risk var. Bu zaten tahminlerimizde hesaba kattığımız bir şeydi” dedi.

“Yetkililer Ekim ayında daha büyük trendlere odaklanarak tüm rakamları analiz edecekler” açıklamasında bulunan Guindos, “Para politikasının yönünün net olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Enflasyon AMB hedefinin altına gerilemişti

Euro Bölgesi enflasyonu Eylül ayında yüzde 1,8’e gerileyerek 2021’den bu yana ilk kez AMB’nin yüzde 2’lik hedefinin altında kaldı. Ancak bu rakam enerji maliyetlerindeki dalgalanmalar nedeniyle baskılanmış durumda ve muhtemelen yıl sonuna doğru tekrar yükselecek.

AMB, enflasyon verileri sonrası gevşeme döngüsüne başlayarak Haziran ve Eylül aylarında iki kez faiz indirimine gitmişti. Piyasalar ve ekonomistler, yavaşlayan enflasyonun ve zayıf seyreden ekonominin Ekim’de faiz indirimine olanak sağlayarak hızlanmaya işaret edeceğini düşünüyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AMB/Guindos: Enflasyonda zafer ilan etmek için erken

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin