HÜRKUŞ-2 önümüzdeki ay ilk uçuşunu yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen temel eğitim uçağı HÜRKUŞ’un yenilenen versiyonu HÜRKUŞ-2, ilk uçuş için gün sayıyor. HÜRKUŞ-2’nin Ekim veya Kasım ayında ilk uçuşunu yapması bekleniyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRKUŞ-2’nin ilk uçuşu ile ilgili olarak TEKNOFEST Adana yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Ekim ayı içerisinde veya en geç Kasım’da uçmuş olur tabii test uçuşları olacak. HÜRKUŞ-2 şu anda son evresinde montaj anlamında. HÜRKUŞ-1 kadar ağır olmayacağını söyleyebilirim çünkü, o platform üzerine inşa ediyoruz. Sadece biraz değişiklikler yaptık. Aynı zamanda seri üretim fazımıza bir tık arkadan devam ediyor ki 2025’in içerisinde biz artık HÜRKUŞ’ları teslim etmeyi planlıyoruz.”

HÜRKUŞ-2 daha hafif olacak

HÜRKUŞ-2’yi HÜRKUŞ-1’in küçük değişikliklerle yenilenmiş versiyonu olarak tanımlayabiliriz. HÜRKUŞ-A ve HÜRKUŞ-B’ye kıyasla daha hafif olacak. Aynı platform kullanıldığı için uçuş testlerinin daha kısa sürede tamamlanması ve 2024 içerisinde ilk teslimatın yapılması bekleniyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne ilk etapta 15 adet, sonrasında 40 adet olmak üzere toplam 55 adet HÜRKUŞ-2 teslim edecek.

HÜRKUŞ-1 ve HÜRKUŞ-2 temel eğitim uçağı, keşif-gözlem uçağı veya hafif kara saldırı uçağı olarak kullanılabiliyor. HÜRKUŞ çeşitli ülkelere ihracat edildi. Çad, Libya, Nijer tarafından kullanılıyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/hurkus-2-onumuzdeki-ay-ilk-ucusunu-yapacak–182714

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HÜRKUŞ-2 önümüzdeki ay ilk uçuşunu yapacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin