Petrolde korkutan İsrail senaryosu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel yetkililer, İsrail’in Hizbullah’a bağlı bir sağlık merkezine düzenlediği saldırının ardından Lübnan başkentinin merkezinde dokuz kişinin öldüğünü söyledi. Diğer taraftan İsrail’in salı günü topraklarına yaklaşık 200 balistik füze fırlatan İran’ın petrol tesislerini vurabileceği tahmin ediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden perşembe günü ABD’nin İran petrol tesislerine yönelik bir İsrail saldırısını destekleyip desteklemeyeceğinin sorulması üzerine, “Bunu tartışıyoruz” dedi ve net bir cevap vermedi. Petrol fiyatları, Biden’ın enerji altyapısının hedef alınmasının masada olduğunu teyit eden yorumları üzerine yükseldi. Biden daha önceki açıklamalarında İsrail’in İran’ın nükleer programına yönelik olası bir saldırısını desteklemeyeceklerini söylemişti. Biden ayrıca İsrail’in misillemesinin bir gün içinde gelmesini beklemediğini söyledi.

Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, Biden yönetiminin İsrail ile ülkenin misilleme adımı konusunda hala görüşmeleri sürdürdüğünü ve henüz bir karar alınmadığına inandıklarını belirtti. ABD liderliğindeki G-7 grubu da dün bir açıklama yayımlayarak bölge ülkelerini “sorumlu ve itidalli davranmaya” çağırdı. G-7 açıklamasında “Tehlikeli bir saldırı ve misilleme döngüsü, Orta Doğu’da kimsenin çıkarına olmayan kontrol edilemez bir tırmanışı körükleme riski taşıyor” denildi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Petrolde korkutan İsrail senaryosu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin