Google, Android cihazlar için yeni hırsızlık koruması özelliklerini sundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, Android 10 ve daha yeni sürüm yüklü cihazlar için yeni hırsızlığa karşı koruma özelliklerini kullanıma sunmaya başladı. Anti Theft özellikleri, Google Play Hizmetleri 24.40.33 beta sürümünde mevcut.

Android cihazlara hırsızlığa karşı koruma özellikleri geliyor

Kullanıma sunulduğunda, Ayarlar uygulamasında Hırsızlık Koruması aramasıyla veya yeniden tasarlanmış Google hizmetleri sayfasında Kişisel ve cihaz güvenliği altından erişilebilecek.

Hırsızlık Algılama Kilidi, telefonunuzu kullanırken birisinin aniden telefonunuzu alıp almadığını algılamak için cihazın sensörlerini, WiFi bağlantısını ve akıllı cihaz bağlantılarını kullanacak. Telefonunuz çalınırsa, kişisel verilerinize yetkisiz erişime karşı ekranı otomatik olarak kilitleyecek.

Çevrimdışı Cihaz Kilidi özelliği, birisi telefonunuzu çalıp takip edilmesini önlemek için interneti kapatırsa çalışmaya başlayacak. Bunun için Google, iki koşuldan bahsediyor; Telefonunuzu kilidi açık kullanmanız gerekiyor ve ekranı günde en fazla iki kez kilitleyebiliyorsunuz.

Uzaktan Kilitleme, telefonunuz çalınırsa android.com/lock adresine giderek uzaktan kilitleyebileceksiniz. Kimliğinizi telefon numarasıyla doğrulamanız ve güvenlik sorusunu yanıtlamanız gerekecek. Google, bu özelliğin Cihazımı Bul’a giriş yapmaktan daha hızlı olduğunu söylüyor.

Google, hırsızlığa karşı koruma özelliklerini yakında kararlı bir güncellemeyle Android 10 ve üzeri yüklü tüm cihazlara verecek.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/google-android-icin-yeni-hirsizlik-korumasi-ozelliklerini-sundu–182761

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Google, Android cihazlar için yeni hırsızlık koruması özelliklerini sundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin