Bill Gates yapay zeka hakkındaki korkularını anlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gates ilk olarak, “kötü niyetli insanların yapay zekayı siber suçlar, biyoterörizm ve savaş için kullanacaklarından” endişe duyuyor ve bu tür manipülasyonlardan bir adım önde olacak ve onlara karşı koyabilecek yapay zeka yaratmanın gerekli olduğuna inanıyor.

İkinci olarak, insanların kitlesel olarak işten çıkarılmasına ve yerlerini yapay zekanın almasına yol açabilecek pazardaki değişim hızından endişe duyuyor. Uygun eğitimle tıbbi yapay zeka araçlarının doğru teşhisler koyabileceğini ve satış müdürleri, öğretmenler ve diğer uzmanların rutin görevlerini üstlenebileceğini belirtti. Aynı zamanda Gates, bu tür çalışanların işlerini kaybetmeyeceğinden, ancak başka görevler yapabileceklerinden ve çalışma haftasının kısalacağından emin. Bununla birlikte, “değişimin hızı” milyarderi korkutuyor.

Kontrolü kaybetme endişesi duyuyor

Üçüncü olarak, Gates yapay zeka üzerindeki kontrolünü kaybetme endişesini paylaşıyor. Birçok araştırmacı daha önce bu konuda uyarıda bulunmuştu. Girişimci, ilk iki sorunla başa çıkmanın üçüncüsünden daha kolay olduğunu kabul ediyor.

Gates’in kendisi de yapay zekayı günlük yaşamında, örneğin toplantıları özetlemek için aktif olarak kullandığını söyledi. Daha önce, metin yazarken ve toplantı planlarken ChatGPT kullandığını itiraf etmişti. Ancak yapay zekanın belirli görevlerle aynı derecede iyi başa çıkmadığını belirtiyor.

Son olarak Gates, yapay zeka için artan enerji tüketimi konusunda endişe duymuyor. Yapay zekanın eninde sonunda enerji tüketimini azaltmanın ve sürdürülebilir enerjiye geçişin yollarını bulacağından emin.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/bill-gates-yapay-zeka-hakkindaki-korkularini-anlatti–182692

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bill Gates yapay zeka hakkındaki korkularını anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin