Apple ilk 5G modemini iPhone SE 4 ile sunabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın biraz daha bütçeye hitap eden telefonu iPhone SE 4 için gelecek yılın ilk ayları işaret edilirken seride de önemli bir dönüşümün fişeğini ateşleyecek. Apple yeni modelde iki önemli değişiklik yapacak. 

iPhone SE 4 devrimi

Kaynaklar iPhone SE 4 modeli ile birlikte Apple’ın kendi tasarladığı ilk 5G modelini kullanacağını belirtiyor. Firmanın uzun süredir üzerinde çalıştığı 5G modeminin Wi-Fi, Bluetooth ve GPS modüllerini barındıran tümleşik bir yonga olacağı iddia ediliyor. 

Apple yıllar önce Intel ile ortak bir mobil modem geliştirmek için anlaşmaya varmış ancak Qualcomm ile davalık olunca bu anlaşma boşa düşmüştü. Apple da Intel modem bölümünü satın alarak çalışmaları kendi bünyesine taşımıştı. 

Apple 5G modemin Qualcomm muadiline göre nasıl bir performans vereceği merak konusu ancak ilk örnek olduğu için beklentilerin altında kalabilir. Zaten iPhone SE serisi firmanın biraz daha deneysel projelerini kullandığı modeller durumunda. 

Diğer bir değişiklik ise LCD ekran yerine OLED ekran kullanılacak olması. Böylece iPhone serisinde artık LCD ekranlı bir model kalmamış oluyor. Ayrıca Apple A18 yonga seti ile Apple Intelligence de modelde kullanılabilecek.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/iphone-se-4-ozel-olacak–182853

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple ilk 5G modemini iPhone SE 4 ile sunabilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin