Çin ekonomik hedeflere ulaşma sözü verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NDRC Başkanı Zheng Shanjie Salı günü yaptığı açıklamada, Çin’in yıllık ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ulaşma konusunda ‘tamamen emin’ olduğunu söyledi. Ancak, daha fazla teşvik vermekten kaçındı.

Yetkililer tarafından Eylül ayının sonundan bu yana açıklanan bir dizi ekonomik teşvik önlemi, Salı günü Çin hisselerinin iki yıllık zirvesine yükselmesine neden oldu ve piyasaların bir haftalık Ulusal Bayram tatilinden sonra yeniden açılmasının ardından yaşanan yükselişi sürdürdü.

Yetkililer tarafından Eylül ayının sonundan bu yana açıklanan bir dizi ekonomik teşvik önlemi, Çin hisselerinin Salı günü iki yıllık zirveye yükselmesine neden oldu. Yatırımcılar ve ekonomistler, piyasanın iyimserliğini desteklemek için mali tarafta daha fazla politika desteği bekliyor.

Çin ekonomisinin büyük ölçüde istikrarlı kaldığını ancak daha karmaşık iç ve dış ortamlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Zheng, “Çin ekonomisi üzerindeki aşağı yönlü baskılar da artıyor ve bazı sektörlerde rekabet yaşanıyor” dedi.

Zheng, yerel yönetimleri desteklemek için Çin’in gelecek yılki merkezi hükümet bütçesinden 100 milyar yuan (14,12 milyar dolar) ve bu yılın sonuna kadar önemli yatırım projeleri için 100 milyar yuan daha ayıracağını açıkladı.

Çin, Kovid-19 salgını ve emlak piyasası desteğinden bu yana en agresif parasal teşvik paketini Eylül ayı sonlarında açıkladı. Bu durum, yetkililerin ekonomik gerilemeyi tersine çevirmek için giderek daha fazla endişeli ve istekli hale geldiğinin bir işareti.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin ekonomik hedeflere ulaşma sözü verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin