Faizi sabit tutan Hindistan duruşunu gevşetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan Merkez Bankası politika faizinde bir hamle yapmasa da para politikası duruşunda güvercin bir karar aldı.

Banka politika faizini yüzde 6,50 seviyesinde tuttu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de faizin yüzde 6,50 seviyesinde tutulması yönündeydi.

Bununla birlikte duruşunu gevşeten banka, faiz indirimi yönünde sinyaller verdi. Banka Haziran 2019’dan beri ilk kez politika duruşunu ‘nötr’e revize etti.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, gıda enflasyonunun önümüzdeki aylarda hafifleyebileceğini, oynak gıda ve enerji maliyetlerini hariç tutan çekirdek göstergenin ise dibe vurmuş göründüğünü söyledi.

Das, Hindistan’ın ekonomik büyüme görünümünün değişmediğini, özel tüketim ve yatırımın birlikte büyüdüğünü de sözlerine ekledi.

Das konuşmasında “Komite duruşunu nötr olarak değiştirmeye ve enflasyonun kalıcı uyumuna odaklanmaya net bir şekilde devam etmeye karar verdi” dedi.

Standard Chartered Plc Ekonomisti Anubhuti Sahay, “Duruşun nötr olarak değiştirilmesine yönelik sürpriz karar, enflasyon hedeflerine ulaşma konusunda artan güvenin altını çiziyor. Aralık ayında faiz indirimi beklentilerini artırması muhtemel, ancak manşet TÜFE baskıları ilk faiz indirimi zamanlamasının temel belirleyicisi olmaya devam edecek” dedi.

Das, Hindistan’da enflasyonun Temmuz ve Ağustos aylarında merkez bankasının yüzde 4’lük hedefinin altına gerilediğini, ancak bankanın Eylül ayında büyük ölçüde baz etkilerinden dolayı tekrar yükselmesini beklediğini söyledi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faizi sabit tutan Hindistan duruşunu gevşetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin