Guggenheim’dan ABD enflasyon uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed üyelerinden gelen iyimser açıklamalara karşın herkes ABD’nin enflasyonla mücadelesinin sona erdiği görüşünde değil.

Guggenheim Partners Investment Management CIO’su Anne Walsh’a göre fiyat baskıları son iki yılda önemli ölçüde azalmış olsa da enflasyon sorunu ortadan kalkmış değil ve bunun sorumlusu pahalı yapay zeka teknolojisi harcamalarından yakın taşımacılığa kadar çeşitli faktörler olabilir.

ABD’de enflasyonun orta vadede yeniden %4’lere tırmanmasını bekleyen Walsh, “Enflasyon kısa vadede Fed’in yüzde 2’lik hedefine dönme yolunda ilerlese de, bu hedefte çok uzun süre kalmayabilir” görüşünü aktardı.

Salı günü Connecticut’ta düzenlenen Greenwich Ekonomik Forumu’nda konuşan Walsh, “Bir süredir ilk kez reflasyonist bir dünyadayız” dedi ve Fed’in yüzde 2’lik enflasyon hedefini kaldırıp bir bant aralığı ile çalışması gerektiği görüşünü savundu. “Yüksek olmayan enflasyon dalgaları görebileceğimizi düşündüğüm bu dünyadayız” diyen Walsh, Fed yetkililerinin çift haneli enflasyonla mücadele ettiği 1970’lerdeki gibi bir senaryo beklemese de enflasyonun “paradigmanın doğal bir parçası” olmaya hazırlandığını öngördü.

Öte yandan Mizuho Financial Group Inc. de yatırımcıların ABD’de yumuşak iniş tahminlerinin yanlış çıkması ihtimaline karşı, satışı kolay varlıkları stoklayarak kısa vadeli piyasa çalkantılarına hazırlanıyor. Kurum herhangi bir şokun etkisini azaltmak için Hazine tahvilleri, ABD devlet kurumu tahvilleri ve satılması veya fiyat düşüşlerine karşı hedge edilmesi daha kolay olan diğer varlıkları satın alıyor.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Guggenheim’dan ABD enflasyon uyarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin