İnternet arşivi sitesine DDoS saldırısı: 31 milyon şifre çalındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarlarca arşivlenmiş web sayfasını tutan dev site Internet Archive, yakın zamanda DDoS saldırısına uğradı. Wayback Machine sitesinin kurucusu, milyonlarca kullanıcının verilerini de açığa çıkartan büyük bir siber saldırı gerçekleştiğini doğruladı. Hemen ardından site çevrimdışı oldu.

Kullanıcı adları, e-postalar ve parolalar sızdırıldı!

Internet Archive’in kurucusu ve dijital kütüphaneci Kahle, Salı gününden bu yana site ve sunucuları çökertmeyi amaçlayan bir dizi DDoS saldırısı gerçekleştirildiğini kabul etti.

Kahle, sosyal medya üzerinden saldırının siteyi bozduğunu ve kullanıcı adları, e-postalar ve parolaların sızdırılmasına yol açtığını yazdı. Birkaç saat sonra paylaştığı gönderide, siteye saldıran kişilerin geri döndüğünü ve hem Internet Archive’in ana sitesini hem de dijitalleştirilmiş açık kaynak bir katalogu olan Open Library’i çökerttiklerini söyledi. Sonraki bir paylaşımda Internet Arşivi verilerinin etkilenmediğini paylaştı.

Internet Archive sitesi neden hacklendi?

Kullanıcılar, Çarşamba günü sitenin hacklendiğini ve 31 milyon hesabın verilerinin ihlal edildiğini iddia eden bir açılır mesajla karşılaştıklarını dile getirdi.

Hackerlar, mesajda sitenin hacklendiğini ve kullanıcıların dilerlerse HIBP (Have I been Pwned) üzerinden bunu sorgulayabileceklerini belirtti. HIBP, e-posta adresleri, takma adlar ve parolalar dahil olmak üzere Internet Archive sitesinden 31 milyon kaydın çalındığını doğruladı.

SN_BLACKMETA” adlı bir hacker grubu, “ABD’ye ait olduğu için” arşivi hedef aldıklarını ve saldırıyı ABD hükümetinin İsrail’e olan ittifakı ve desteğiyle ilişkilendirdiklerini söyleyerek saldırıyı üstlendi. Ancak, Internet Archive’in ABD hükümetine ait olmadığı ve İsrail ile hiçbir bağının olmadığı söyleniyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/internet-archive-hacklendi-31-milyon-sifre-calindi–182972

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnternet arşivi sitesine DDoS saldırısı: 31 milyon şifre çalındı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin