7 başlıkla geçen hafta

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1- “Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını duyurdu.

2- Çin, Türkiye’nin otomotiv vergilerini DTÖ’ye taşıdı

Çin, Türkiye’nin otomotivde getirdiği ek gümrük vergisini ve diğer kısıtlamaları korumacı olarak nitelendirirken şikayetini Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) taşıdı.

3- ABD’de enflasyon Eylül’de beklentiyi aştı

Fed’in para politikası patikası açısından kritik önemdeki verilerden biri olan enflasyon verileri açıklandı. ABD’de veriler çekirdek enflasyonun eylül ayında tahminlerden fazla arttığını gösterirken, fiyat baskılarının azalma hızının yavaşladığını işaret etti.

4- Sanayi üretiminde depremden bu yana en sert yıllık düşüş

Sanayi üretimi Ağustos’ta aylık yüzde 1,6, yıllık yüzde 5,3 azaldı. Buna göre sanayi üretiminde depremden bu yana en sert yıllık düşüş görüldü.

5- Deutsche’den Türk Borsası analizi: Faiz indirimine ihtiyacı var

Deutsche Bank’ın iştiraki DWS Investment, Türk borsasına ilişkin analizinde hisse senetlerinin faiz indirimine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

6- Enflasyon muhasebesine ‘yatırım muafiyeti’ gelebilir

Ağustos’ta 50 milyon liranın altındaki ciroya sahip işletmelerin enflasyon muhasebesinden muaf tutulacağı açıklanırken gündeme gelen, yatırım harcamalarının da muaf tutulmasına yönelik düzenlemede sona gelindiği öğrenildi.

7- Kredi kartlarında 750 TL’lik savunma sanayii katkı payı hazırlığı

AK Parti Grup Başkanı Güler, limiti 100 bin TL’yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL’lik katkı payı düzenlenmesinin gündemde olduğunu belirtti. Düzenlemeye göre noterlerde ise taşınmaz satışlarının noterler tarafından yapılması halinde belirlenen tutarda, ilk defa tescili yapılacak olan araçların tescil işlemlerinde 3 bin lira, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1500 lira, noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira katılma payı alınacak.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7 başlıkla geçen hafta

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin