Altın, ABD verileri öncesi yükselişte

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın, ABD’de bugün açıklanacak perakende satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları öncesi yönünü yukarı çevirdi. Önceki iki seansta yüzde 1 yükselen altın geçen ay ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin hemen altında seyrediyor.

Spot altın haftanın dördüncü işlem gününde ons başına 2.679 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.947 TL seviyesinde.

Bloomberg Economics’e göre, ilk işsizlik başvuruları muhtemelen 12 Ekim’de sona eren haftada yüksek kaldı, tüketici harcamaları ise muhtemelen Eylül ayında ılımlı bir şekilde yükseldi. Daha düşük oranlar faiz getirisi olmayan altına fayda sağlama eğiliminde.

Değerli metal, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 30 arttı ve 2024’te en güçlü performans gösteren emtiası oldu. Faiz indirimi iyimserliği, Fed’in geçen ay gevşeme döngüsünü başlatmasıyla en son kazanımları körükledi, ancak işlemciler son haftalarda ABD ekonomisiyle ilgili karışık raporların ardından bu yılki faiz indirimlerinin boyutu ve kapsamı hakkındaki beklentilerini azalttı. Güçlü merkez bankası alımları ve artan jeopolitik gerginlikler de altını destekledi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın, ABD verileri öncesi yükselişte

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin