AMD ve Intel, ekran kartları için 12V-2×6 PCIe testlerine başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nvidia’nın GeForce RTX 40 serisi ile tanıttığı 12VHPWR güç bağlantı elemanı, piyasaya sürüldüğünde büyük ses getirmiş ancak yaşanan bazı olumsuz deneyimler nedeniyle kabloların erimesi gibi sorunlar rapor edilmişti. Bu nedenle, daha güvenli kabul edilen 12V-2×6 güç bağlantı standardı tasarlanarak kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Şimdi ise yeni raporlar, AMD ve Intel’in ekran kartları için 12V-2×6 PCIe testlerine başladığını öne sürüyor.

AMD ve Intel’de yeni bağlantıya geçebilir

Bu yeni bağlantı standardı, Nvidia’nın 2025 başlarında tanıtılması beklenen GeForce RTX 50 serisi ile yaygınlaşmaya devam edecek. Ancak bu sefer sahnede sadece Nvidia olmayabilir. Intel ve AMD de bu yeni güç bağlantı elemanlarını test etmeye başladı. Intel, Arc “Battlemage” GPU’ları üzerinde çalışırken, AMD de RDNA 4 mimarisi ile güçlendirilmiş Radeon RX GPU’larını geliştiriyor. Eğer bu iki teknoloji devi yeni standarda geçiş yaparsa, gelecek nesil tüm ekran kartları 12V-2×6 bağlantılarını kullanacak.

Ancak Intel ve AMD, bu yeni standart konusunda temkinli davranıyor. Bunun başlıca nedeni, mevcut 8-pin ve 6-pin PCIe güç bağlantı elemanlarının güvenilirliği ve kararlılığı. Bu geleneksel bağlantı elemanları, stabilite ve sıcaklık açısından büyük sorunlar yaşatmıyor. Ayrıca, her iki şirketin de hedef pazarları orta ve giriş seviyesi olduğundan, 600W’a kadar güç sağlayabilen tek bir güç bağlantı elemanına ihtiyaç duyulmayabilir.

Bununla birlikte, Intel ve AMD, veri merkezleri ve yüksek performanslı iş istasyonları için ürettikleri profesyonel GPU’larda daha önce 16-pin güç bağlantılarını kullanmıştı. Bu nedenle, yeni 12V-2×6 bağlantılarının teknolojisine zaten aşina oldukları söylenebilir. Ayrıca, yeni 12V-2×6 konnektörler ve ATX 3.1 PSU standardı henüz nispeten yeni olduğundan eski güç kaynaklarına sahip olanlar için yeni kartların kutularına bir de adaptör eklemek gerekebilir. Bu da zaten giriş ve orta seviyeyi hedefleyen Intel ve AMD için pek cazip görünmüyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/amd-ve-intel-ekran-kartlari-icin-12v-2×6-pcie-testlerine-basladi–183180

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AMD ve Intel, ekran kartları için 12V-2×6 PCIe testlerine başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin