Meta’da işten çıkarma dalgası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HANDE BERKTAN

Amerikan sosyal medya şirketi Meta, uzun vadeli stratejik hedefleri ve konum stratejileriyle uyumlu olması sebebini öne sürerek kimi ekiplerde işten çıkarıma gitti. Ağırlıklı yasal operasyonlar ve tasarım üzerinde çalışan çalışanlar işten çıkarım dalgasından etkilendi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada bu değişikliklerin şirket içindeki kaynakları yeniden tahsis etmek için yapıldığını belirtildi.

Bir Meta sözcüsü e-postayla gönderdiği açıklamada, “Bugün Meta’daki birkaç ekip, kaynakların uzun vadeli stratejik hedefleri ve konum stratejileriyle uyumlu olmasını sağlamak için değişiklikler yapıyor. Bu, bazı ekiplerin farklı konumlara taşınmasını ve bazı çalışanların farklı rollere taşınmasını içeriyor. Bir rolün ortadan kalktığı bu gibi durumlarda, etkilenen çalışanlar için başka fırsatlar bulmak için çok çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Reality Labs, Instagram ve WhatsApp’ta çalışan çalışanlar işten çıkarmalardan etkilendi.
Bir Meta sözcüsü, Threads’in, işe alımların ve yasal operasyonların yeniden yapılanmadan etkilenmediğini ve orada herhangi bir işten çıkarmanın yaşanmadığını söyledi. Meta, kaç çalışanın etkilendiği hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meta’da işten çıkarma dalgası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin