Sanayi Bakanlığı 83 milyon lira ceza kesti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri etkin şekilde sürdürülüyor.

Bu kapsamda yılın 9 ayında 26 bin 763 gözetim ve denetim faaliyeti yürütüldü. Söz konusu süreçte 15 bin 35 ürün, 6 bin 420 hizmet yeri denetimi yapıldı.

Uygunsuz çıkan ürünler nedeniyle imalatçı, ithalatçı, dağıtıcı ve satıcılara yönelik 82 milyon 688 bin 994 lira idari para cezası uygulandı. Bu dönemde en çok denetim yapılan ürün grubu, elektrikli ekipmanlar ve asansörler oldu. 396 ürün güvensizlik şüphesi ile teste gönderildi, 369 üründe ise tespit edilen aykırılığın giderilmesi için süre verildi.

Tüketici güvenliğini tehdit eden ürünler toplatıldı

Genel Müdürlükçe yılın 9 ayında 101 farklı marka-model hakkında güvensizlik kararı verildi ve bu ürünler piyasadan toplatıldı. Kablo, LED panel, şarj cihazı, priz, elektrikli battaniye, vantilatör, kazan, motosiklet kaskı, karavan, ekskavatör, kaplanmış lastik, O1 kategorisi araçlar, et kıyma makinesi, set üstü ocak, kaya kırıcı kartuş ve LED sürücü bu ürünler arasında yer aldı.

Hem tüketiciyi hem de yerli üreticinin rekabet edebilirliğini tehdit eden ithal ürünler de denetlendi. Yıl içindeki ürün denetimlerinin yüzde 56’sı ithal, yüzde 44’ü yerli ürünlere yönelik yapıldı.

4 bin 448 ürün için bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi

Gözetim faaliyetleri kapsamında firma ziyaretleri yapıldı. 4 bin 448 ürün ve 860 hizmet yeri için bilgilendirme faaliyeti yürütüldü. Bu faaliyetler kapsamında, yerli üreticiler ve ithalatçılar mevzuatın getirdiği yükümlülükler hakkında bilgilendirildi. Bilgilendirmelerde piyasaya arz edilen ürünlerin tüketici güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde tasarlanması ve üretilmesi konusu vurgulandı.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sanayi Bakanlığı 83 milyon lira ceza kesti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin