Ferrari en yeni ve pahalı modelini tanıttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • 01

    Ferrari, on bir yıldan sonra ilk yeni süper otomobilini tanıttı. Ünlü 1980’ler tasarımına fütüristik bir dokunuş katan 3,6 milyon euroluk (3,9 milyon dolar) yeni aracın adı ‘F80’

  • 02

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Ferrari yaptığı açıklamada, 1200 beygir gücünde V6 hibrit motora sahip yeni F80’in şimdiye kadarki en pahalı modellerinden biri olduğunu ve bunlardan yalnızca 799 adet üretileceğini söyledi. Otomobilin teslimatları 2025 yılı bitmeden başlayacak.

  • 03

    Dünya genelinde lüks harcamalardaki düşüşe rağmen, 1 milyon dolardan fazla maliyeti olan üst düzey süper otomobillere olan talep güçlü kalmaya devam ediyor. F80 için İtalya’daki standart fiyat 3,6 milyon euro olacak ve diğer ülkelerdeki fiyatlar daha sonra açıklanacak.

  • 04

    Saatte yaklaşık 217 mil azami hıza sahip iki kişilik F80, şirketin 2013’te LaFerrari’den sonra ilk süper otomobili. Süper otomobil terimi genellikle yüksek motor güçündeki spor otomobilleri ifade etmek için kullanılsa da, Ferrari bunu sınırlı sayıda ve en pahalı modellerine uyguluyor. Nadiren piyasaya sürülen diğer Ferrari süper otomobilleri arasında 1984 GTO ve 2002 Enzo yer alıyor.

  • 05

    Şirket, F80’in tasarımında havacılık endüstrisinden ilham aldığını söyledi. Baş Tasarım Sorumlusu Flavio Manzoni, “Ferrari kesinlikle fütüristik ve yıkıcı bir şey yapmak istedi, nostaljik bir fikirle kendimizi kaptırmak istemedik” dedi. Yine de Ferrari hayranları, düz kaputu ve dik arka kısmı o kadar ünlü olan F40 ile benzerlikler fark edecekler.

  • 06

    Ferrari’nin Pazarlama ve Ticaret Müdürü Enrico Galliera bu hafta başında, modelin alıcılara yapılan ön izlemelerde çok beğeni gördüğünü ve henüz sözleşmeler imzalanmamış olsa da, 799 aracın tamamı potansiyel müşteriler tarafından gayri resmi olarak rezerve edildiğini söyledi. Tüm arabaları her biri 3,6 milyon eurodan satmak Ferrari’ye toplam 2,88 milyar euro kazandıracak.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ferrari en yeni ve pahalı modelini tanıttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin