AMB: Tüketici enflasyon beklentileri geriledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası’na göre Euro Bölgesi’ndeki tüketicilerin enflasyon beklentileri Nisan ayında düşüş gösterdi ve bu da önümüzdeki hafta faiz oranlarını düşürmeye başlama planlarını güçlendirdi.

AMB Salı günü yaptığı aylık ankette, fiyatların Mart ayındaki yüzde 3’ten düşüşle önümüzdeki 12 ayda yüzde 2,9 artacağının beklendiğini belirtti. Öte yandan bunun Eylül 2021’den bu yana en düşük seviye olduğu belirtildi. Üç yıldır gösterge de dört aydır aynı seviyede olan yüzde 2,5’ten yüzde 2,4’e düştü.

AMB’nin anketi, tüketiciler arasında ekonomi konusunda daha az kötümserlik olduğunu gösterirken bir önceki dönme göre yüzde 1,1’e kıyasla önümüzdeki 12 ayda yüzde 0,8’lik bir daralma öngörüyor.

AMB Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy de Galhau, Pazartesi günü AMB’nin hem Haziran hem de Temmuz aylarında faiz indirimlerini dışlamaması gerektiğini söyledi, ancak İcra Kurulu üyesi Isabel Schnabel de dahil olmak üzere şahin politika yapıcılar yakın zamanda arka arkaya faiz indirimi hamlelerine karşı çıkmıştı.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası, Euro Bölgesi ücretlerine ilişkin önemli bir ölçütün 2024’ün başında yavaşlamadığını bildirmişti. Politika yapıcılar enflasyondaki düşüş eğilimini değerlendirmek için ücretlere, şirket karlarına ve üretkenliğe odaklandı.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AMB: Tüketici enflasyon beklentileri geriledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin