İzmir’deki HEP-SEN Temsilcisi Hak Arayışını Kazandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yetkili sendika olan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) bir hukuki kazanımını daha duyurdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan ve Hep-Sen İzmir Şube yönetim kurulu üyesi olan sağlık çalışanının, sendikal çalışmalarını sürdürebilmesi amacıyla, haftanın bir gününde sendika izni kullanabilmesi için başvuruda bulunduğu, ancak hastane yönetiminin, “yetkili olmayan sendika temsilcilerine sendika izni verilemeyeceği” gerekçesiyle bu başvuruyu reddettiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak HEP-SEN, söz konusu hukuka aykırı ret kararını hukuk birimi aracılığıyla  mahkemeye taşıdı.

HEP-SEN: Hukukun gücüyle haklarımızı koruyoruz!

HEP-SEN tarafından yapılan açıklamada, Mahkemenin, 4688 sayılı Kanun uyarınca kamu görevlisi olan sendika yönetim kurulu üyesinin, haftada bir gün sendikal izin hakkı olduğunu belirttiği, ret işleminin hukuka aykırı olduğuna hükmettiği bilgisi paylaşıldı. Mahkemenin, işlemin iptaline ve temsilcinin sendika izni kullanabilmesine karar verdiği öğrenildi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’deki HEP-SEN Temsilcisi Hak Arayışını Kazandı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin