Petrol 4 ayın en düşük seviyesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Petrol, sektör raporunun ABD ham petrol stoklarında artışa işaret etmesi ve OPEC+’nın arzı artırma planıyla artan düşüş eğilimiyle kayıplarını dört ayın en düşük seviyesinde tuttu.

Verilere aşina kaynaklara göre Amerikan Petrol Enstitüsü (API), ABD stoklarının geçen hafta 4,1 milyon varil arttığını bildirdi. Brent, Salı günü varil başına 77 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü 73 dolara yakındı.

API ayrıca, ABD referans göstergesinin fiyatlandırıldığı Cushing, Oklahoma’daki depolama merkezinde ham stokların arttığını da bildirdi. Ayrıca ülke çapında benzin ve damıtılmış ürün stoklarında da büyük bir artış yaşandı.

Petrol, OPEC+’nın Pazar günü dördüncü çeyrekte arz kesintilerini gevşetmeye başlama kararının ardından, talep ve grup dışından gelen yüksek üretim endişelerine rağmen bu hafta yaklaşık yüzde 5 kayıp yaşadı.

Singapur’daki aracı kurum Phillip Nova Pte’nin kıdemli piyasa analisti Priyanka Sachdeva, ekonomik faaliyetlerin daha yumuşak olduğu ve jeopolitik gerilimlerin azaldığı bir dönemde OPEC+’dan daha fazla arzın petrol fiyatlarını muhtemelen düşüreceğini söyledi.

Kaynak : Bloomberg HT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Petrol 4 ayın en düşük seviyesinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kamu Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin